Jan Martinek

Jan Martinek es un biòleg de cèl·lules vegetals de la Charles University de Praga, a la Universitat Charles de Praga, que acaba de guanyar el premi Olympus a la Imatge de l’Any 2021 amb aquesta microfotografia d’estructures vegetals.

Anatomia d’una flor. Es tracta d’una flor d’arabidopsi thaliana amb tubs de pol·len creixent a través del pistil. Els teixits florals s’aclareixen químicament, de manera que es tornen transparents i es poden veure els tubs de pol·len tenyits de blau d’anilina (fluorescència groga). La mostra la va fotografiar mitjançant microscòpi de fluorescència de camp ampli amb llum d’excitació UV.

Martinek al Departament de Biologia Vegetal Experimental, se centra en l’estudi del citoesquelet d’actina i el seu paper en el creixement i la morfogènesi de les cèl·lules vegetals.

Treballa principalment amb diferents tipus de microscopis, de manera que obté moltes imatges increibles com a subproducte del seu treball que li agrada compartir amb altres per promoure la biologia vegetal i la ciència en general.

Deixa un comentari